Uyarı

24 Mayıs 2014 Cumartesi

CANOLEN YAN ETKİLERİ


By on 18:15

CANOLEN   YAN ETKILERI


    Canolen vajinal krem antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken siklopiroks olamin maddesi vajinada bulunan mantar hücrelerinin etkisiz hale getirilmesine ve dolayisi ile hastaligin kontrol altinda tutulmasina yardimci olmaktadir.


Vajinal mantar enfeksiyonlarinin tedavisinde ve vajinal kardidiyaz hastaligi tedavisinde uygulanan Canolen vajinal krem bir takim yan etkilere neden olmaktadir. Diger ilaç türleri ile mukayese edildigi zaman Canolen vajinal kremin yan etkilerinin daha hafif ve önemsiz oldugu görülmektedir. Ancak yine de kullanicinin tedavi süresi içinde dikkatli olmasi ve vücudunu takip etmesi önemlidir.


Canolen vajinal kremin yan etkileri uygulanan bölgede yanma, kasinti ve kizariklik olarak bildirilmektedir. Bunun disinda vajinal akinti ve agri hissi tespit edilmekte, hastalarin bir kisminda karin agrisi ve alt karin bölgesinde görülen kramplar fark edilmektedir. Bu yan etkiler hastanin hayatinda olumsuz etki yaratmiyorsa ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir, ancak bazi vakalarda bu tür yan etkiler daha ciddi boyutlara varabilmekte ve hasta zor anlar yasayabilmektedir. Eger bu düzeyde bir yan etki hissediliyorsa hemen ilaç kullanimina son verilmeli ve ilgili hekim bu konu hakkinda bilgilendirilmelidir.


Alerji sorunu olana hastalarin Canolen vajinal krem kullanimi sürecinde daha dikkatli olmalari gerekmektedir. Ilaç tedavisi asamasinda dilde ya da dudaklarda sisme görülürse, hasta nefes alip vermede güçlük yasarsa ve cilt üzerinde döküntüler fark edilirse, hasta hemen bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri