Uyarı

20 Mayıs 2014 Salı

DONAXYL YAN ETKİLERİ


By on 01:37

DONAXYL YAN ETKILERI

Donaxyl vajinal tablet antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken dekualinyum klorür mantar ve bakteri ile mücadele uygulamalarinda kullanilmaktadir. Bakteri ya da mantar nedenli vajinal akinti tedavilerinde, kardidiyaz ve trikomoniyaz tedavilerinde, jinekolojik müdahale ya da dogum öncesinde vajinayi enfeksiyon risklerine karsi koruma amaci ile kullanilmaktadir.
Tüm ilaç türleri gibi Donaxyl vajinal tabletinde bazi yan etkilere neden oldugu bilinmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellik ve farki düzeyde hissedilmektedir. Hastanin vücut direncine bagli olarak gelisen bu yan etkiler genel olarak hafif düzeyde seyretmektedir.
Donaxyl vajinal tabletin yan etkileri vajinal kasinti tahris ve akintidir. Bunlarin disinda hastalardan bazilari gögüslerde agri hassasiyet ya da akinti durumu bildirmekte, bazilari ise bas agrisi ya da bas dönmesi gibi yan etkileri ifade etmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için ve hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratmayacagindan ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir. Ancak alerji sorunu olan hastalarin bu konuda daha dikkatli olmalarinda fayda görülmektedir.
Alerji sorunu olan hastalar Donaxyl vajinal tablet tedavisi sirasinda dilde ya da dudaklarda sisme hissederse, nefes alip vermede güçlük yasarsa ya da cilt üzerinde kasinti döküntü gibi bulgular fark ederse, hemen en yakin saglik kurumu ile baglanti kurulmasi gerekir. Ayrica vajinal ülser hastalarinin ve cinsel olgunluga erismemis genç kizlarin Donaxyl vajinal tablet kullanimi sakincali görülmektedir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri