Uyarı

19 Mayıs 2014 Pazartesi

TALOTREN YAN ETKİLERİ


By on 19:14

TALOTREN YAN ETKILERI

Talotren kapsül bronslarin genisletme uygulamalarinda kullanilan ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken teofilin maddesi gögüs kaslarinin ve bronslarin rahatlamasini saglar ve alerjenlerin neden oldugu brons spazmlarini etkisiz hale getirir. Bronsiyal astim, kronik bronsit ve amfizem hastaliginin tedavisinde kullanilmaktadir.
Talotren kapsül diger ilaç gruplari gibi bazi yan etkilere neden olmaktadir. Bu yan etkiler genel olarak hafif düzeyde seyretmekte, ancak hastanin vücut direnci ile orantili olarak bazi vakalarda ciddi boyutlara ulasabilmektedir.
Talotren kapsülün hafif yan etkileri mide bulantisi ve kusmadir. Bunun yani sira bazi hastalarda halsizlik ve yorgunluk belirtileri görülürken, bazilarinda ise bas agrisi ve sersemlik hissi yasanabilir. Bu yan etkiler disinda hastalarin karin agrisi, huzursuzluk, titreme ve uykusuzluk konusunda sikâyetleri bildirilmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Talotren kapsülün yan etkileri bazi vakalarda daha ciddi boyutlarda yasanmaktadir. Bunlar arasinda ön plana normalden çok idrara çikma ve istem disi kasilmalar çikmaktadir. Hastalarin bazilarinda düzensiz ve hizli kalp ritmi fark edilirken, bazilarinda ise uykusuzluk sorunlari yasanmaktadir. Bunlarin yani sira asiri asabiyet ve sinirlilik hali de bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratacagi için biri ya da birden fazlasi ayni anda hissedilirse, hasta en kisa süre içinde bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri