Uyarı

16 Mayıs 2014 Cuma

ZYRTEC YAN ETKİLERİ


By on 21:09


ZYRTEC YAN ETKILERI
Zyrtec film tablet antihistaminik ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken setirizin hidroklorür, alerjik reaksiyonlara sebep olan kimyasallarin üretimini kontrol altina alir ve hastalik ile mücadelede etkili rol oynar. Saman nezlesi, burun akintisi, hapsirma, idiopatik kurdesen ve gözlerde sulanma olarak kendisini belli eden alerji hastaliklarinin tedavisinde kullanilmaktadir.
Zyrtec film tabletinde diger ilaç türleri gibi bazi yan etkileri görülmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellikte ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Bu durumunun en önemli etkeni ise hastanin vücut direnci olarak gösterilmektedir.
Zyrtec film tabletin hafif yan etkileri bas dönmesi, uyku hali, bas agrisi ve sersemlik hissidir. Bu yan etkiler disinda bazi hastalarda agiz kurulugu görülürken, bazilarinda ise uykuya egilim fark edilmektedir. Mide bulantisi ve buna bagli kusma sorunlarinin yani sira bazi vakalarda kuru öksürük gibi yan etkiler hissedilmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Zyrtec film tablet bazi hastalar üzerinde daha ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Idrar yapamama ve görme bozukluklari yasayan hastalar, bazi durumlarda hizli ve düzensiz kalp ritmi ile karsi karsiya gelmektedir. Ayrica bazi vakalarda huzursuzluk hissi ve bilinç bulanikligi görülmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi için, ilaç tedavisine son verilmeli ve hasta en kisa süre içinde bir saglik kurumuna gösterilmelidir.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri