Uyarı

19 Mayıs 2014 Pazartesi

UNİSOM YAN ETKİLERİ


By on 02:25


UNISOM YAN ETKILERI

    Unisom tablet antihistaminik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken doksilamin süksinat vücutta histamin reseptörlerini kontrol altinda tutar ve alerjik reaksiyonlar arasinda görülen kasinti, kizariklik ve sisme gibi saglik sorunlarinin tedavisinde uygulanir. Ayrica uyku problemlerine karsi tedavi amaçli kullanilabilmektedir.

Unisom tablet tedavilerinde hastalarda bazi yan etkiler görülmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellik ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Bunda en önemli etken olarak hastanin vücut direnci gösterilmektedir.

Unisom tabletin yan etkileri bulanik görme, sersemlik ve agiz kurulugudur. Bunlarin disinda hastalarin bir kisminda mide bulantisi ve hafif ishal bulgulari gözlemlenmektedir. Bu tür yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi ve hastanin yasam kalitesinde düsüse neden olmadigi için ilaç tedavisinin devam etmesi uygun görülür. Ancak hastalarin bazilarinda doksilamin maddesine karsi duyarlilikta kaynaklanan alerjik reaksiyonlar ifade edilebilir. Ilaç tedavisi sürecinde hasta dilde ve dudaklarda sisme hissederse, nefes alip vermede güçlük yasarsa, cilt üzerinde kasinti ya da döküntü tespit edilirse, ilaç kullanimina son verilmeli ve hasta en kisa süre içinde bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

Hamilelik ya da süt verme döneminde bulunan bayanlarin Unisom tablet kullanmalari güvenli bulunmamaktadir. Anne karnindaki bebegin gelisimine olumsuz etki etme ihtimaline karsilik, bu süreçte ve emzirme dönemi boyunca Unisom tablet ve diger ilaç türlerinde olabildiginde uzak durmak daha uygundur.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri