Uyarı

18 Mayıs 2014 Pazar

YENİZİN ŞURUP YAN ETKİLERİ


By on 02:38


YENIZIN SURUP YAN ETKILERI
Yenizin surup antihistaminik ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken setirizin maddesi, vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olan kimyasallarin üretimini kontrol eder ve alerjik hastaliklarin tedavisinde kullanilir. Saman nezlesi, göz sulanmasi, burun tikanikligi ve burun akintisi, hapsirma ve ürtiker hastaliklarinin tedavisinde kullanilan Yenizin surup, bazi yan etkilere de neden olabilmektedir.
Yenizin surubun yan etkileri her bünyede farkli özellikte ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Bunda en önemli etken hastanin genel vücut direnci ve ilaca verdigi tepkidir.
Yenizin surubun hafif yan etkileri bas dönmesi ve uyku halidir. Bunlar disinda yorgunluk hissi ve mide bulantisi görülebilmektedir hastalarin bir kismi agiz kurulugundan sikâyetçi olurken, bazilari ise bas agrisi ve öksürük gibi yan etkileri yasayabilmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Yenizin surup bazi vakalarda daha ciddi yan etkilerin görülmesine neden olabilmektedir. Hizli ve düzensiz kalp ritminin yani sira görmede bulaniklik ya da görme kaybi, bildirilen yan etkiler arasindadir. Ayrica idrar yapamama ve genel huzursuzluk hissi ve uyku problemleri de yasanabilmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç kullanimina son verilmeli ve bu durum doktora bildirilmelidir.
Setirizin maddesine karsi alerjisi olanlar Yenizin surup tedavisinde dilde sisme, nefes almada güçlük ve kurdesen gibi ani tepkiler yasayabilmektedir. Bu gibi durumlarda hastanin en yakin saglik kurumuna götürülmesi ve kontrol altina alinmasi önemlidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri