Uyarı

17 Mayıs 2014 Cumartesi

ZADİTEN TABLET YAN ETKİLERİ


By on 17:30


ZADITEN TABLET YAN ETKILERI
Zaditen tablet, alerji durumlarinda kullanilan ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken katotifen maddesi vücutta bulunan dogal histaminlerin neden oldugu göz yasarmasi, hapsirik, ödem, kasinti ve burun akintisi sorunlarinda tedavi sürecinin hizlanmasina katki amaci ile kullanilmaktadir. Ayrica astim krizlerini önleme amaci ile uygulanan katotifen maddesi, hastanin yasam kalitesinde yükselmeye yardimci olmaktadir.
Zaditen tablet diger ilaçlar gibi bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Öncelikle kullanicinin katotifen maddesine karsi hassasiyeti varsa bu durum dikkate alinmalidir.
Zaditen tabletin yan etkilerinden en önemlisi uykusuzluk ve huzursuzluktur. Bunun disinda hasta bas dönmesi ve buna bagli olarak mide bulantisi yasayabilir ve sersemlik hissi hâsil olabilir. Bazi hastalarda agiz kuruluguna neden olabilen Zaditen tablet, nadir olarak sindirim sisteminde de sorunlar yasanmasina sebep olabilmektedir.
Zaditen tablet alerji hastalarinda tedavi amaçli kullanilmaktadir ancak, ilaçtan beklenen verimin alinabilmesi için en az 15 süre ile düzenli olarak kullanilmasi önemlidir. Ayrica hastanin ilaca karsi alerjisinin olup olmadigi test edilmeli ve ilk kullanimlarda hasta gözetim altinda tutulmalidir. Bu süreç içinde hastada kasinti, dilde ve bogazda sisme görülürse, nefes almada güçlük yasarsa ilaç kullanimina hemen son verilmeli ve en yakin saglik kurumu ile iletisime geçilmelidir. Ayrica hastanin düzenli kullandigi baska ilaçlar varsa doktora bunlar da bildirilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri