Uyarı

11 Mayıs 2014 Pazar

Cyclo-Progynova Yan Etkileri


By on 13:07


CYCLO-PROGYNOVA DRAJE YAN ETKILERI
Cyclo-Progynova draje hormon dengeleme tedavilerinde uygulanan ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken norjestrel ve östradiol valerat sayesinde, östrojen hormonu eksigini tamamlar ve kadin vücudu ile uyumlu seviyede tutar. Adet düzensizligi tedavilerinde, adet görememe tedavilerinde ve menopoz sonrasinda görülen kemik erimesi hastaligini önleme amaci ile kullanilmaktadir.
Tüm ilaç türlerinin oldugu gibi Cyclo-Progynova drajenin de bazi yan etkileri görülmektedir. Bu yan etkiler genel olarak hafif düzeyde hissedilmekte ancak hastanin vücut direncine bagli olarak bazi uygulamalarda ciddi boyutlara varabilmektedir.
Cyclo-Progynova drajenin hafif yan etkileri mide bulantisi, kusma ya da siskinliktir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda bas agrisi ve yorgunluk gibi bulgular tespit edilmis, bazilarinda ise bas dönmesi, akne ve sivilcelenme gibi yan etkiler fark edilmistir. Ayrica yüzde ve vücutta killanma, memelerde hassasiyet, agri ve büyüme de Cyclo-Progynova drajenin yan etkileri arasinda yer almaktadir. Bunlar disinda lekelenme tarzinda kanama ve cinsel isteksizlikte yan etkilerden bazilaridir.
Cyclo-Progynova draje bazi uygulamalarda daha ciddi yan etkiler ile kullanicinin hayatini güçlestirmektedir. Siddetli vajinal kanamanin yani sira migren tipi bas agrisi, hizli ve düzensiz kalp ritmi bu tür yan etkilerden bazilaridir. Bu yan etkilerin birisi ya da birden fazlasi ayni anda hissedilirse ilaç kullanimina son verilmeli ve ilgili hekim ile baglanti kurarak baska bir tedavi yöntemine geçilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri