Uyarı

14 Mayıs 2014 Çarşamba

Primolut-N tablet Yan Etkileri


By on 05:00


PRIMOLUT-N TABLET YAN ETKILERI

Primolut-N tablet hormon düzensizlikleri tedavilerinde kullanilan ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken noretisteron, progesteron hormonuna benzer yapisi sayesinde yumurtaliktan yumurta atilimini engeller ve rahim boynundaki salginin yapisini degistirir. Böylece spermlerin yumurtaya ulasmasini ve döllenmis yumurtalarin rahme tutunmasina engel olur.
Adet döngüsünün tarihinin öne alinmasinda ya da ileri ertelenmesinde, adet dönemi disinda görülen ara kanamalarin tedavisinde, adet görememe tedavilerinde, adet öncesi sendromunda, endometriyoz ve disfonksiyonel kanamalarin tedavisinde kullanilan Primolut-N tablet bir takim yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler hastanin vücut direncine göre hafif ya da siddetli biçimde hissedilmektedir.
Primolut-N tabletin hafif yan etkileri mide bulantisi ve kusma, bas agrisi ya da bas dönmesidir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda ara kanama ya da lekelenme tarzi kanamalar fark edilmektedir. Bu tür yan etkiler hafif sayildigi için ilaç tedavisinin devam etmesi önerilir.
Primolut-N tablet bazi uygulamalarda daha ciddi yan etkiler ile hastanin hayat kalitesinde düsüs yaratabilmektedir. Görme bozuklugu ve ödem bu tür yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bunlarin yani sira bir bacakta ya da iki bacakta birden agri ve sislik fark edilmekte ve migren tipi bas agrisi sorunu yasanabilmektedir. Ayrica gögüs agrisi ve agirlik hissinin yani sira genel olarak hasta hissedilebilmekte, gözlerde ya da cilt renginde sararma fark edilmektedir. Düsük ates ve istah kaybi da bu tür yan etkilerden bazilaridir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri