Uyarı

18 Mayıs 2014 Pazar

XYZAL YAN ETKİLERİ


By on 07:36


XYZAL YAN ETKILERI
Xyzal film tablet antihistaminik ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken levosetirizin dihidroklorür, vücutta alerjiye neden olan enzimlerin dengelenmesinde kullanilmaktadir. Yil boyu devam eden kronik rinit tedavisinde, saman nezlesi tedavisinde, hapsirma, burun ve geniz akintisina neden olan alerji hastaliklarinin ve idiopatik ürtiker tedavisinde kullanilan Xyzal film tablet, bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir.
Xyzal film tabletin yan etkileri her hastada farkli özellikte ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Bazi hastalarda bu yan etkilerin hiçbiri hissedilmez iken bazilarinda ise birden fazlasi ayni anda yasanabilmektedir.
Xyzal film tabletin yan etkileri uyuklama hali ya da uyku düzensizligidir. Bunun disinda bas agrisi ve bas dönmesine sebep olabilmektedir. Bazi vakalarda mide bulantisi ve kusma gibi sorunlar yasanirken, bazi hastalarda ise cilt üzerinde kasinti ve döküntüler görülebilmektedir. Agiz kurulugu ve kilo alma gibi yan etkilerin yani sira bazi vakalarda ciltte ve gözlerde sararma fark edilmektedir. Diger yan etkiler hafif olarak nitelendirildigi için ilaç tedavisine devam edilmesi önerilirken ciltte ve gözlerde sararma görüldügünde ilaç kullanimina son verilmesi ve hastanin en yakin saglik kurumuna sevk edilmesi önemlidir.
Xyzal film tablet hamilelik döneminde kullanimi sakincali olabilir, anne karnindaki bebegin gelisimine olumsuz etki etme ihtimaline karsilik bu dönem boyunca Xyzal film tablet ya da baska ilaç kullanimindan kaçinmak önemlidir. Ayni sekilde anne sütünden bebege geçme riskine karsi emziren annelerinde Xyzal film tablet kullanmamalari yerinde olur.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri