Uyarı

19 Mayıs 2014 Pazartesi

TELFAST YAN ETKİLERİ


By on 08:49


TELFAST YAN ETKILERI
Telfast film tablet antihistaminik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken feksofenadin maddesi vücutta alerjiye sebep olan kimyasallarin üretimini kontrol altina alir ve hastanin yasayabilecegi ataklarin engellenmesi ya da azaltilmasinda uygulanir. Saman nezlesi, hapsirma, öksürme, gözlerde yasarma, burun akintisi ya da burun tikanikligi tedavilerinde, kurdesen ve alerjik deri reaksiyonlarin tedavilerinde, ayrica idiopatik ürtiker tedavilerinde kullanilmaktadir.
Telfast film tablet diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere neden olmaktadir. Hastanin genel vücut direncine bagli olarak hafif düzeyde hissedilen yan etkiler, bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Telfast film tabletin hafif yan etkileri arasinda ilk göze çarpan mide bulantisi ve kusmadir. Bazi hastalarda ishal ya da hazimsizlik gibi bulgular tespit edilirken, bazilarinda ise uyusukluk ve sersemlik hissi fark edilmektedir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kismi bas agrisi ve bas dönmesi gibi yan etkilerden sikâyetçi olmakta, bazilari ise sirt agrisi sorunlari yasamaktadir. Bu tür yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için ve hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratmadigindan ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir. Ancak alerji sorunu olan kisilerden bazilari feksofenadin maddesine karsi hassasiyet hissedebilir ve alerjik reaksiyonlar görülebilir. Tedaviye baslama sürecinde dilde ve dudaklarda sisme görülürse, hasta nefes alip vermede güçlük yasarsa ve kurdesen gibi bulgular tespit edilirse, ilaç kullanimina son verilmeli ve en kisa süre içinde hasta bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri