Uyarı

19 Mayıs 2014 Pazartesi

TAVEGYL YAN ETKİLERİ


By on 15:46


TAVEGYL YAN ETKILERI
Tavegyl tablet antihistaminik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken klemastin vücutta alerjiye sebep olan kimyasallarin dengelenmesine hizmet etmektedir. Saman nezlesi, kasintili alerji, ilaç alerjileri, deri reaksiyonlari, kisa süreli egzama ve temas egzamasi tedavilerinde kullanilmaktadir.
Tavegyl tablet diger ilaçlar gibi bazi yan etkilere neden olmaktadir. Hastanin vücut direncine göre farkli düzeyde hissedilen yan etkiler, bazi uygulamalarda ilaç tedavisini yarida kesecek kadar siddetli olarak hissedilmektedir.
Tavegyl tabletin hafif yan etkileri agiz kurulugu ve sik idrara çikmadir. Bunlar disinda hastalarin bir kisminda mide bulantisi ve kusma, bazilarinda ise sersemlik ve uyku hali fark edilmektedir. Ayrica bas dönmesi ve bas agrisi da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi ve hastanin hayatina sekte vurmayacagi için ilaç tedavisinin devam etmesi önerilir.
Tavegyl tabletin ciddi yan etkileri arasinda ilk önce solunum zorlugu belirtilmektedir. Hasta nefes almada güçlük yasayabilmekte ve tikanacakmis hissine kapilabilmektedir. Ayrica idrar yapmada güçlük yasanmasi da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir.
Tavegyl tablet içerigindeki etken klemastin maddesi alerjiye egilim olan bünyelerin reaksiyon göstermesine neden olabilir. Bu yüzden ilaca baslama asamasinda daha dikkatli olunmasinda fayda vardir. Bu süreçte hasta dilde ve dudaklarda sisme hissederse, ciltte kasinti ve döküntü fark ederse en yakin saglik kurumuna sevk edilmesi ve kontrol altina alinmasi gerekir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri