Uyarı

16 Mayıs 2014 Cuma

ZYNTRA YAN ETKİLERİ


By on 21:19


ZYNTRA YAN ETKILERI
Zyntra tablet antihistaminik ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken setirizin hidroklorür maddesi, alerji ataklarinin harekete geçiren kimyasallarin artmasina engel olarak çalismaktadir. Saman nezlesi, idiopatik kurdesen, hapsirma, göz sulanmasi ve burun akintisi gibi alerjik belirtilerin tedavisinde kullanilan Zyntra tabletin bazi yan etkileri de mevcuttur. Bu yan etkiler her hastada farkli düzeyde ve farkli özellikte görülmektedir. Bu durumun en önemli etkeni olarak hastanin vücut direnci gösterilmektedir.
Zyntra tabletin yan etkileri bas agrisi, mide bulantisi ve öksürük olarak belirtilmektedir. Bunlar disinda bazi hastalarda uykuya egilim ya da sersemlik hissi yasanabilmektedir. Hastalarin bazilarinda agiz kurulugu görülmekte, bazilarinda ise ishal ya da kabizlik gibi sorunlar gözlemlenmektedir. Bu yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüse neden olmadigi sürece tedaviye devam e3dilmesi önerilir.
Zyntra tablet bazi hastalarda daha ciddi yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler içinde ilk fark edileni hizli ya da düzensiz kalp ritmidir. Bu asamada hasta idrar yapamama ve görme sorunlari yasayabilir ya da kulaklarinda çinlama hissedebilir. Bazi vakalarda ciddi huzursuzluk belirtileri gösteren hasta, bazi durumlarda ise bilinç kaybina ugrayabilmektedir. Bunlar disinda güçsüzlük ve halsizlik hissi yasayan hasta uyku düzensizligi durumu ile karsi karsiya gelebilmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi için bu belirtilerden en az birisi dahi hissediliyorsa, hasta ilaç tedavisine hemen son vermeli ve en yakin saglik kurumu ile baglanti kurulmalidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri