Uyarı

24 Mayıs 2014 Cumartesi

CLEOCİN YAN ETKİLERİ


By on 07:47

CLEOCIN YAN ETKILERI


    Cleocin vajinal krem antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken klindamisin fosfat, vajinaya yerlesen bakteriler ile savasir ve hastaligin kontrol altinda tutulmasinda etkili rol oynar. Vajinal enfeksiyonlarin tedavisinde kullanilan Cleocin vajinal krem, bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellik ve farkli düzeyde hissedilir. Hastanin vücut direncine göre etki gösteren yan etkiler, genel olarak hafif düzeyde hissedilmekte ve hastanin yasam kalitesinde olumsuz etki yaratmamaktadir.


Cleocin vajinal kremin hafif yan etkileri mide bulantisi, kusma ve karin agrisidir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda göz kararmasi ve tat alma duyusunda görülen farkliliklar siralanabilir. Ayrica burun kanamasi ve vajinal akintida bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu tür yan etkiler hafif olarak seyrettigi ve hastanin hayatinda olumsuz etki yaratmadigi sürece ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.


Cleocin vajinal krem bazi uygulamalarda daha agir yan etkilerin görülmesine neden olmaktadir. Bunlar içinde ilk göze çarpani kardidiyaz ve kalin bagirsak iltihaplanmasidir. Ayrica klindamisin maddesine karsi duyarli olan alerji hastalarinin Cleocin vajinal krem tedavisi sürecinde daha dikkatli olmasi gerekmektedir. Hasta tedavi asamasinda dilde ve dudaklarda sisme yasarsa, nefes alip vermede güçlük çeker ve cilt üzerinde kasinti, döküntü, ürtiker gibi bulgular fark edilirse, hemen en yakin saglik kurumuna sevk edilmesi uygun görülür.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri