Uyarı

15 Mayıs 2014 Perşembe

LASONİL GEL YAN ETKİLERİ


By on 19:49


LASONIL GEL YAN ETKILERI
Lasonil gel çarpma, düsme gibi kazalar sonucunda vücutta olusan burkulma, ezilme ve incinme gibi durumlarda darpli bölgede bulunan damarlarin açilmasina yardimci olmak üzere kullanilir. Içerigindeki etken maddesi heparinoid topikal sayesinde darpli bölgede olusabilecek iltihapli olusumlar üzerinde etkilidir. Ayrica kanin pihtilasmasinin önler ve ödem olusumuna engel olur.
Lasonil gel diger ilaçlar gibi bazi yan etkilere neden olabilmektedir. Direk cilde uygulanan Lasonil gel, uygulandigi bölgede kizariklik ve kasintiya neden olabilir. Içerigindeki cildi nemlendirme özelligi bulunan karisim pullanmayi ve çatlamayi önlerken, dogal olarak cilt üzerinde yagli ve yapiskan bir his uyandirabilir.
Lasonil gel çarpma darp ve ezilmelere karsi uygulanan bir ilaç olmak ile birlikte, açik yara olusumunda kullanilmasi çok sagilik degildir. Içerigindeki maddeler kapali darp durumlarin uygulanmaya elverislidir ve açik yaralarda bu gibi kimyasallar yaranin sulanmasina ve enfeksiyon kapmasina neden olabilir.
Lasonil gel uygulamasi dikkat edilmesi gereken bir husustur. Uygulanan bölgenin sicak kompres yapilmasi ya da buz kompresi yapilmasi, ilacin aktif hale gelme sürecini etkileyebilir ve kullanici bu tedaviden saglikli sonuç almayabilir. Ayrica kullanicinin Lasonil gel içerigindeki etken maddelerde karsi alerjisi olup olmadigi bilinmeli, eger böyle bir alerjik durum varsa uygulama sürecinde hasta takip edilmelidir. Bunlar disinda Lasonil gel hamilelikte kullaniminin güvenli olup olmadigi hakkinda net bilgi olmadigindan, eger kullanilacaksa doktor bilgisinde olmasi tavsiye edilir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri