Uyarı

14 Mayıs 2014 Çarşamba

TAMOL YAN ETKİLERİ


By on 15:25


TAMOL COLD TABLET YAN ETKILERI
Tamol cold tablet agri kesici ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken parasetamol maddesi, soguk alginligi ve gribal enfeksiyon tedavilerinde hastanin rahatlamasina yönelik çalismaktadir. Üsütme ya da soguk alginligi tedavilerinde, gribal enfeksiyonlarin tedavilerinde agri kesici ve ates düsürücü olarak kullanilmaktadir.
Tamol cold tablet diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere neden olabilmektedir. Hastanin vücut direncine bagli olarak genellikle hafif düzeyde hissedilen yan etkiler, güçsüz ve narin bünye sahibi hastalarda daha ciddi biçimde ortaya çikmaktadir.
Tamol cold tabletin yan etkileri agiz kurulugu ve istahsizliktir. Bunlar disinda hastalarin bir kisminda mide bulantisi ve kusma, bazilarinda ise halsizlik ve yorgunluk gibi bulgular bildirilmektedir. Sinirli ruh hali ve agresif davranislarin yani sira hastalarin bazilarinda cilt üzerinde kasinti ve döküntü de ifade edilen yan etkiler arasindadir.
Tamol cold tablet içerigindeki parasetamol, bazi hastalarda alerjik reaksiyon görülmesine neden olabilmektedir. Bu süre içinde hastada nefes alip vermede güçlük yasanirsa, dilde ve dudaklarda sisme fark edilirse ve cilt üzerinde kasinti döküntü gibi bulgular fark edilirse, hasta en kisa zaman içinde bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.
Tamol cold tabletin gebelikte ve emzirme döneminde kullaniminin güvenligini teyit eden hiçbir açiklama bulunmadigin için bu dönemlerde kullanilmasi sakincali olabilir. Ancak doktorun önerisine göre kullanim daha güvenli olabilir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri