Uyarı

17 Mayıs 2014 Cumartesi

ZOVİRAX FORTE SÜSPANSİYON YAN ETKİLERİ


By on 07:47


ZOVIRAX FORTE SÜSPANSIYON YAN ETKILERI
Zovirax forte süspansiyon virüslerin neden oldugu cilt hastaliklarini tedavisinde kullanilmaktadir. Içerigindeki etken asiklovir maddesi, virüs hücre yapisinda etkili olur ve kontrol altina alinmasina yardimcidir. Genital uçuklarin tedavisinde, suçiçegi ve uçuk virüslerinin sebep oldugu agiz yaralarinin tedavisinde kullanilmaktadir.
Zovirax forte süspansiyon bazi yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler genellikle hafif düzeydedir ve hastanin yasam kalitesinde düsüslere neden olmaz. Anca asiklovir maddesine karsi alerjik reaksiyonlara karsi hasta dikkatli olmasi önemlidir.
Zovirax forte süspansiyonun yan etkileri mide bulantisi ve kusmadir. Bunun disinda bazi hastalarda ishal ya da kabizlik görülebilmekte, hasta bu dönem içinde karin agrisi ya da gaz sorunlari yasayabilmektedir. Bazi vakalarda halsizlik ve güçsüzlük gibi yan etkiler görülmekte, bazilarinda ise sersemlik hissi ve bas dönmesi yasanabilmektedir. Ancak bu tür yan etkiler hastanin tedaviyi yarida kesmesine sebep olacak düzeyde degildir.
Zovirax forte süspansiyonun hamilelikte kullanilmasi söz konusu degildir. Anne karnindaki bebegin gelisimine olumsuz etki edebilir ve daha ciddi sorunlar dogurabilir. Ayni sekilde süt veren annelerinde Zovirax forte süspansiyon kullanimi uygun degildir. Anne sütünden bebege geçebilecegi gibi bu yol ile bebegin mide ve karacigerinde tahribatlara yol açabilir.
Asiklovir maddesine karsi alerjisi olanlar, Zovirax forte süspansiyon kullanma asamasinda dilde ve dudaklarda sisme nefes almada güçlük yasayabilir ayrica ciltte kurdesen görülebilir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri