Uyarı

17 Mayıs 2014 Cumartesi

ZORETANİN KAPSÜL YAN ETKİLERİ


By on 08:27


ZORETANIN KAPSÜL YAN ETKILERI
Zoretanin kapsül cilt sorunlari tedavisinde kullanilan ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken izotretinoin maddesi A vitamini formunda olup, ciltteki yag bezelerinden salgilanan kimyasallarin kontrol altinda tutulmasina ve buna bagli olarak cilt sorunlarinin önüne geçilmesine yardimci olmaktadir. Antibiyotik ve diger ilaç gruplari ile tedavi edilemeyen sivilce ve akne tedavilerinde kullanilan Zoretanin kapsül, vücutta bazi yan etkilerin görülmesine sebep olabilmektedir.
Zoretanin kapsülün yan etkileri kisiden kisiye farklilik göstermektedir. Genel olarak hafif düzeyde görülen yan etkiler, bazi vücut direnci zayif hastalarda daha ciddi boyutlara ulasabilmektedir.
Zoretanin kapsülün hafif yan etkileri arasinda ilk göze çarpani dudaklarda, agiz içinde, burun içinde ve cilt dokusundaki kuruluktur. Bunun disinda hasta el ve ayak tirnaklarinda olumsuz degisiklikler hissedebilmektedir. Ancak bu tür yan etkiler geçici oldugundan ve hastanin yasama kalitesinde olumsuz etki etmeyeceginden, bu asamada ilaç tedavisine son verilmesi önerilmez.
Zoretanin kapsülün agir yan etkileri ise duyma sorunlari ve kulak çinlamasidir. Hasta bu gibi yan etkiler disinda ishal ve rektral kanama gibi sindirim sistemi sorunlari yasayabilir. Depresif bir ruh hali içine girebilir. Sinirlilik ve agresif tutum sergileyebilir ayrica intihar egilimi gösterebilir ve hem kendisine hem çevresine zarar verebilir.
Kolay kanama ve çürük olusumu da Zoretanin kapsülün yan etkileri arasindadir. Mide bulantisi, kalp ritminde düzensizlik, cilt altinda beliren mor lekeler ve yüksek ates gibi yan etkilere de sebep olabilmektedir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri