Uyarı

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Duphaston yan etkileri


By on 03:12


DUPHASTON YAN ETKILERI

Duphaston Kullanimi;

Duphaston Tablet hormon düzensizligi tedavilerinde kullanilan ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken didrogesteron maddesi, vücutta eksilen progesteron eksikligi konusunda hizmet etmektedir. Adet düzensizligi tedavilerinde, agrili ve zor geçen adet dönemi tedavilerinde, adet öncesi sendromu tedavilerinde, ara kanama tedavilerinde, progesteron eksikligine dayali kisirlik ve düsük tedavilerinde kullanilmaktadir.

Duphaston Yan etkileri;

Duphaston tablet diger ilaç türleri gibi bir takim yan etkilere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellikte görülmek ile birlikte genel olarak hafif düzeyde seyretmektedir. Ancak hastanin vücut direncine bagli olarak bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Duphaston tabletin yan etkileri kansizlik el ve ayaklarda görülen sisliklerdir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda mide bulantisi ve kusma gibi bulgular fark edilmistir. Hastalardan bazilari istah kaybi ve düsük ates gibi yan etkilerden sikâyetçi olurken, bazilari ise koyu renkli idrar ve kil renginde diski gibi sorunlar yasamaktadir. Ayrica gözlerde ve cilt renginde sararma da Duphaston tabletin yan etkileri artasinda yer almaktadir. Bu tür yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratiyor ve genel sagliginda tehdit olusturuyorsa, ilaç tedavisine son verilerek yeni bir tedavi yöntemine geçilmelidir.
Alerji sorunu olan kisilerin Duphaston kullanimi sirasinda daha dikkatli olmalari önemlidir. Bu dönemde hasta da alerjik reaksiyonlar görülürse hemen en yakin saglik kurumuna sevk edilmeli ve müsahede altina alinmalidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri