Uyarı

12 Mayıs 2014 Pazartesi

Gynelle Yan etkileri


By on 03:07


GYNELLE YAN ETKILERI

Gynelle Kullanimi;

Gynelle Draje hormon düzensizligi tedavilerinde kullanilan ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken siproteron asetat ve etinil estradiol sayesinde bayanlarda görülen erkek hormonu seviyesinin yükselmesine engel olurken, östrojen hormon seviyesinin artisinda etkili rol oynar. Gebelikten korunma yöntemi olarak kullanilabilen Gynelle Draje ayni zamanda adet düzensizligi tedavilerinde, asiri killanma tedavilerinde ve poliksitik over sendromu tedavilerinde kullanilmaktadir.

Gynelle Yan etkileri;

Diger ilaç türleri gibi Gynelle Drajenin de bir takim yan etkileri bulunmaktadir. Bu yan etkiler hastanin vücut direncine bagli olarak genellikle hafif düzeyde hissedilir, ancak bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlarda görülebilmektedir.
Gynelle Drajenin hafif yan etkileri bulanti kusma kilo artisi ya da kilo kaybidir. Bunlarin disinda hastalarin bir kisminda bas agrisi ve yorgunluk gibi yan etkiler hissedilirken, bazilarinda ise depresif ruh hali ve duygu durum degisiklikleri görülmektedir. Ayrica memelerde hassasiyet, agri ve büyümenin disinda ara kanama ve lekelenmelerde fark edilmektedir. Cinsel isteksizlik ve vajinal salgida farklilikta bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu tür yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için eger hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratmiyorsa, ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.

Gynelle Alerji;

Alerji sorunu olan kisilerin Gynelle Draje kullaniminda daha dikkatli olmalari önemlidir. Bu asamada hasta dilde ya da dudaklarda sisme hissederse, nefes alip vermede güçlük yasar ve cilt üzerinde döküntüler görülürse, hemen en yakin saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri