Uyarı

13 Mayıs 2014 Salı

Progestan Yan Etkileri


By on 01:11


PROGESTAN YAN ETKILERI

Progestan Kullanimi;
Progestan Kapsül kadin sagligina yönelik uygulamalarda kullanilan ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken progesteron hormonu yumurtaliklardan yumurta atilimini düzenler ve adet döngüsünün saglikli biçimde isleyisine yardimci olur. Adet düzensizligi tedavisinde, menopoz öncesinde ya da menopoz döneminde, memeleri etkileyen iyi huylu tümörlerin tedavisinde, hormon düzensizliginden kaynaklanan kisirlik tedavisinde, tekrarlayan düsüklerin önlenmesinde ve erken dogum ihtimali olan hamileliklerde kullanilmaktadir.

Progestan Yan Etkileri;
Progestan Kapsül diger ilaç türleri gibi bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. bu yan etkiler her hastada farkli özellik ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Bu duruma en önemli etken olarak hastanin vücut direnci gösterilmektedir.
Progestan Kapsül hafif yan etkileri mide bulantisi ve kusmadir. Bunlarin disinda hastalarin bir kismi hazimsizlik ya da agiz kurulugundan sikâyetçi olmakta, bazilari ise akne ve sivilce olusumunu fark etmektedir. Ayrica vücutta su tutulumu ve idrar yolu enfeksiyonlari yasanabilmektedir. Vajinal akinti, kasinti ya da kuruluk gibi bulgularda Progestan Kapsülün yan etkileri arasinda yer almaktadir.

ProgestanAsiri Doz Alimi;
Progestan Kapsül bazi uygulamalarda daha agir yan etkilerin hissedilmesine neden olmaktadir. Ani gelisen halsizlik ve güçsüzlük gibi bulgular haricinde hastalarin bir kisminda hizli ve düzensiz kalp ritmi gibi yan etkiler görülmektedir. Ciddi bas agrisi, konusma ve denge bozukluklarinin yani sira alisilmadik vajinal kanamalarda hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratabilmektedir. Ayrica depresyon belirtileri ve memede görülen kitleler de Progestan Kapsülün yan etkilerinden bazilaridir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri