Uyarı

13 Mayıs 2014 Salı

ULTRAFEN YAN ETKİLERİ


By on 03:56


ULTRAFEN YAN ETKILERI

     Ultrafen süspansiyon agri kesici ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken ibuprofen maddesi vücutta iltihap ve agriya sebep olan hormonlarin dengelenmesi tedavilerinde kullanilmaktadir. Bas agrisi, dis agrisi, adet sancilari, eklem iltihaplari ve yüksek ates düsürme tedavilerinde kullanilan Ultrafen süspansiyon, bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Genel olarak hafif düzeyde görülen yan etkiler, bazi vakalarda daha ciddi boyutlara varabilmekte ve ilaç tedavisinin yarida kesilmesine neden olabilmektedir.

Ultrafen süspansiyonun hafif yan etkileri mide bulantisi ve mide eksimesidir. Ishal ya da kabizlik gibi sindirim sistemi sorunlari disinda hazimsizlik ya da gaz sikismasi da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bas agrisi, sinirlilik ve sersemlik gibi yan etkiler haricinde, cilt kasintisi ve döküntü fark edilebilir. Ayrica görmede bozukluk ya da kulak çinlamasi gibi yan etkilerde hastalar tarafindan ifade edilmektedir. Ancak bu tür yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.

Ultrafen süspansiyonun agir yan etkileri gögüs agrisi, halsizlik, konusma bozuklugu, görme ya da duyma sorunlaridir. Ayrica hastalarin bir kisminda kahve telvesi görünümünde kusma ya da katranimsi diski gibi bulgular fark edilmekte, bazi vakalarda ise normalden az idrar yapma ya da hiç yapmama gibi sorunlar tespit edilmektedir. Bunlar disinda istem disi kasilma ve krizlerde Ultrafen süspansiyonun yan etkileri arasinda yer almaktadir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri