Uyarı

13 Mayıs 2014 Salı

TYLOL YAN ETKİLERİ


By on 07:33


TYLOL YAN ETKILERI

    Tylol süspansiyon agri kesici ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken parasetamol maddesi vücutta agriya neden olan hormonlarin dengelenmesi tedavilerinde kullanilmaktadir. Ayrici atesli hataliklarda ates düsürücü olarak ta kullanilmaktadir. Bas agrisi, dis agrisi, kas agrisi, sirt ve bel agrisi, eklem iltihabi, soguk alginligi ve buna bagli yüksek ates tedavilerinde uygulanmaktadir.

Tylol süspansiyon tedavilerinde bazi yan etkiler görülmekte, genel olarak hafif düzeyde seyreden yan etkiler bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir. Hastanin vücut direncine bagli olarak ortaya çikan yan etkiler, hastalarin yasam kalitesinde düsüslere neden olabilmektedir.

Tylol süspansiyonun yan etkileri mide bulantisi, kusma ya da sindirim sisteminde görülen sorunlardir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda daha agir yan etkiler fark edilmektedir. Karaciger hasarina yol açabilen Tylol süspansiyon, gözlerde ve cilt renginde sararmaya neden olabilmekte, kolay çürük olusumu ya da kolay kanama gibi saglik sorunlarina yol açabilmektedir. Bu tür yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi için ve hastanin daha fazla yipranmasina neden olabileceginden bu bulgulardan birisi ya da birden fazlasi hissediliyorsa, ilaç tedavisine son verilip ilgili doktor durumdan haberdar edilmelidir.

Tylol süspansiyon içerigindeki parasetamol maddesi alerji sorunu olan kisilerde alerjik reaksiyonlarin hissedilmesine neden olabilmektedir. Bu süreçte hasta dilde ya da dudaklarda sisme hissederse, soluk alip vermede güçlük yasarsa ve cilt üzerinde kurdesen ve döküntü fark edilirse hemen bir saglik kurumuna sevk edilmesi gerekir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri