Uyarı

23 Mayıs 2014 Cuma

TEKFİN YAN ETKİLERİ


By on 06:16

TEKFIN YAN ETKILERI
Tekfin tablet antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken terbinafin hidroklorür maddesi mantar virüslerine karsi etkilidir. El ve ayaklarda görülen mantar hastaligi tedavilerinde ve tinea kruris hastaligi tedavisinde kullanilmaktadir. Ancak tüm ilaç türleri gibi tekfin tabletinde bazi yan etkileri görülmektedir. Bu yan etkiler her hastada farkli özellikle farkli düzeyde görülmek ile birlikte, genel olarak hafif düzeyde seyretmektedir.
Tekfin tablet hafif yan etkileri karin agrisi ishal ve hazimsizliktir. Geçmisinde Mide sorunlari yasayan hastalarda tekfin tablet tedavileri sürecinde bulanti, mide eksimesi ya da mide agrisi gibi bulgular tespit edilmektedir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda cilt üzerinde kasinti ve döküntü gibi bulgular ifade edilirken, bazilarinda ise bas agrisi ve bas dönmesi gibi yan etkiler göze çarpmaktadir. Agizda nahos bir tat hissinin yani sira bazi hastalar tekfin tablet tedavisi sürecinde tat alma duyusunda farkliliklar yasayabilmektedir. Bu tür yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Tekfin tablet bazi uygulamalarda daha ciddi yan etkilerin görülmesine neden olmaktadir. Karaciger iltihabi ve deri reaksiyonlarinin yani sira hastalarin bir kisminda karaciger ve safra kesesi bozukluklari tespit edilmistir. Bunlarin disinda nötropeni, trombositopeni ve pansitopeni gibi enzim farkliliklari ifade edilmektedir. Bu tür yan etkiler hastanin genel durumunda olumsuz etki edecegi için ilgili doktorun bilgilendirilmesi önemlidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri