Uyarı

22 Mayıs 2014 Perşembe

TERAFİN YAN ETKİLERİ


By on 19:55

TERAFIN YAN ETKILERI
Terafin tablet antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken terbinafin hidroklorür maddesi mantar hastaligina yol açan bakteriler ile mücadele eder ve hastaligin kontrol altina alinmasinda etkili rol oynar. El ve ayak mantarlarinin tedavisinde ve tinea krirus hastaliginin tedavisinde kullanilmaktadir.
Terafin tablet diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere neden olmaktadir, bu yan etkiler genel olarak hafif düzeyde hissedilmekte ancak hastanin vücut direncine bagli olarak bazen ciddi boyutlara ulasabilmektedir.
Terafin tabletin hafif yan etkileri karin agrisi ishal ve hazimsizliktir. Bunlarin disinda hastalarin bir kismi uyku bozuklugu, bas agrisi ve yorgunluk hissidir. Ayrica cilt üzerinde kasinti ve döküntü, agizda nahos bir tat ve tat alma duyusunda farklilikta bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için, bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Terafin tableti tedavilerinde hastanin vücut direnci daha ciddi yan etkilerin yasanmasina neden olabilmektedir. Karaciger iltihabi, agir deri enfeksiyonlari, karaciger ve safra kesesi fonksiyonu bozuklugu da bildirilen yan etkiler arasindadir. Ayrica nötropeni, trombositopeni, pansitopeni gözlemlenmektedir. Görme sorunlari ve ileride ciddi derecede kizariklik ve tahris de hissedilmektedir. Bu tür yan etkilerden birisi ya da birden fazlasi ayni anda hissediliyorsa, ilaç tedavisine son verilmeli ve hasta ilgili doktor ile görüsüp yeni bir yol haritasi çizilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri