Uyarı

22 Mayıs 2014 Perşembe

TERBİN YAN ETKİLERİ


By on 14:57

TERBIN YAN ETKILERI
Terbin tablet mantar hastaliklarina karsi kullanilan antibiyotikler grubundandir. Içerigindeki etken terbinafin maddesi mantar hücrelerinin gelisimini engeller ve hastaligin kontrol altina alinmasinda etkili rol oynar. El ve ayaklarda görülen mantar hastaligi tedavilerinde ve tinea krirus hastaligi tedavisinde kullanilmaktadir. Ancak diger ilaç türleri gibi terbin tabletinde bazi yan etkileri görülmektedir. Bu yan etkiler hastanin vücut direncine göre farklilik göstermektedir. Genel olarak hafif düzeyde görülen yan etkiler, bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlarda görülmektedir.
Terbin tabletin hafif yan etkileri karin agrisi ishal ve hazimsizliktir. Bunlar disinda hastalarin bir kismi agizda nahos bir tat ve tat alma duyusunda zayifliktan sikâyetçi olmaktadir. Ayrica bas agrisi ve yorgunluk belirtileri de bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Cilt üzerinde isilik benzeri döküntüler de Terbin tabletin yan etkileri arasindadir. Bu yan etkiler hafif olarak seyrettigi için ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Terbin tablet bazi vakalarda daha ciddi yan etkilerin yasanmasina neden olabilmektedir. Karaciger iltihaplanmasi, karaciger ve safra kesesi fonksiyonu bozukluklarinin yani sira hastalarin bir kisminda nötropeni, trombositopeni ve pansitopeni gibi bulgular gözlemlenmekte, bazi hastalarda ise görme bozuklugu fark edilmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi ve hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratacagi için birisi ya da birden fazlasi hissedilirse, hastanin bir saglik kurumuna sevk edilmesi gerekir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri