Uyarı

22 Mayıs 2014 Perşembe

TERBİSİL YAN ETKİLERİ


By on 14:25

TERBISIL YAN ETKILERI
Terbisil tablet mantar virüslerine karsi uygulanan antibiyotikler sinifindandir. Içerigindeki etken terbinafin hidroklorür maddesi, mantar hücrelerinin etkisiz hale getirilmesinde uygulanmaktadir. El ve ayak mantarlarinin tedavisinde ve tinea krirus hastaligi tedavilerinde kullanilmaktadir.
Terbisil tablet diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere neden olmaktadir, bu yan etkiler her hastada farkli özellikte ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Buna en büyük etken olarak hastanin vücut direnci gösterilmektedir.
Terbisil tabletin hafif yan etkileri arasinda en plana çikan agizda nahos tat ve tat alma duyusunda farkliliklar görülmektedir. Ayrica yorgunluk ve bas agrisi da bildirilen yan etkiler arasindadir. Karin agrisi, ishal ve hazimsizligin yani sira hastalarin bir kisminda isilik ve döküntü ifade edilmektedir bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Terbisil tablet bazi uygulamalarda daha ciddi yan etkilerin görülmesine neden olmaktadir. Safra kesesi ve karaciger fonksiyonu bozuklugu fark edilmektedir. Bunun disinda agir deri reaksiyonlari ve karaciger iltihaplanmasi yasanmaktadir. Gözlerde ve cilt renginde sararma görülmek ile birlikte görme bozuklugu, nötropeni, trombositopeni ve pansitopeni gibi bulgular hissedilmektedir. Bu tür yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi için bu bulgulardan birisi ya da birden fazlasi ayni anda hissedilirse ilaç tedavisine son verilmeli ve en kisa süre içinde hasta bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri