Uyarı

22 Mayıs 2014 Perşembe

TERBONİLE YAN ETKİLERİ


By on 05:54

TERBONILE YAN ETKILERI
Terbonile tablet mantar hastaliklarinda kullanilan antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken terbinafin hidroklorür maddesi, mantar hücrelerinin etkisiz hale getirilmesinde kullanilmaktadir. Tinea krirus hastaliginin tedavisinde el ve ayak mantarlarinin tedavisinde uygulanmaktadir.
Terbonile tablet bazi yan etkiler de beraberinde getirmektedir. Hastanin vücut direncine bagli olarak genellikle hafif düzeyde görülen yan etkiler, bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Terbonile tablet hafif yan etkileri hazimsizlik, karin agrisi ve ishaldir. Bunlar disinda hastalarin bir kisminda bas agrisi ve yorgunluk gibi bulgular tespit edilirken, bazilarinda ise isilik ve kasinti görülmektedir. Ayrica agizda nahos tat ve tat alma duyusunda degisiklikler görülebilmektedir. Bu yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratmadigi için, ilaç tedavisinin devam etmesi önemlidir.
Terbonile tablet bazi uygulamalarda daha ciddi yan etkilere neden olmaktadir. Safra kesesi ve karaciger fonksiyonlarinda görülen degisikliklerin yani sira bazi vakalarda karaciger iltihaplanmasi ve agir deri reaksiyonlari ifade edilmektedir. Yorgunluk ve ates basmasi gibi yan etkiler disinda hastalardan bazilari bulanik görme ya da görme bozuklugu yasayabilmektedir. Nötropeni, trombositopeni ve pansitopeni gibi bulgularda tespit edilen yan etkilerden bir kismidir.
Terbinafin maddesine karsi alerjisi olanlar Terbonile tablet uygulamalarinda daha dikkatli olmalidir. Uygulama sirasinda dilde ve dudaklarda sisme görülürse, hasta nefes alip vermede güçlük yasarsa ve kurdesen gibi cilt reaksiyonlari hissedilirse hasta hemen bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri