Uyarı

21 Mayıs 2014 Çarşamba

TETRA YAN ETKİLERİ


By on 20:07

TETRA YAN ETKILERI
Tetra kapsül antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken tetrasiklin hidroklorür maddesi vücuttaki bakteriler ile mücadele eder ve hastaligin kontrol altina alinmasinda etkili rol oynar. Bademcik iltihabi, sinüzit, bronsit, farenjit ve zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonlarinin tedavisinde, agir akne ve apse gibi yumusak doku enfeksiyonlarinin tedavisinde, üreme ve bosaltim sistemlerinde görülen enfeksiyonlarin tedavisinde ayrica göz ve kulak enfeksiyonlarinin tedavisinde uygulanmaktadir.
Tetra kapsül tedavilerinde bazi yan etkiler de görülmektedir. Görülen yan etkiler hafif düzeyde seyretmekte ancak hastanin vücut direncine bagli olarak bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Tetra kapsülün hafif yan etkileri rektum ve genital bölgede görülen yara ve sislik, vajinal kasinti ve akintidir. Bunlar disinda hastalarin bir kisminda istah kaybi yasanirken, bazilarinda ise mide bulantisi ve kusma gibi sindirim sistemi problemleri görülmektedir. Agiz yaralari, dilde sisme ve yutkunma güçlügü de bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu tür yan etkiler ilaç kullanimina son verilecek düzeyde olmamak ile birlikte yine de ilgili doktorun haberdar edilmesi önemlidir.
Tetra kapsül uygulamalarinin bazilarinda daha ciddi yan etkiler gözlemlenmektedir. Kanli ve sulu ishal ya da kolay kanama ve kolay çürük olusumu da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu tür yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratabilecegi için ilaç kullanimina son verilmeli ve bu bulgular doktor ile paylasilmalidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri