Uyarı

13 Mayıs 2014 Salı

TERMALGİNE YAN ETKİLERİ


By on 15:59


TERMALGINE YAN ETKILERI
Termalgine pediatrik surup çocuklar için agri kesici ve ates düsürücü olarak kullanilan ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken parasetamol maddesi ates yükselmesi ve agriya neden olan hormonlarin dengelenmesine hizmet etmektedir. Bas agrisi, dis agrisi, kas agrisi, sirt ve bel agrisi, ates ve eklem iltihaplanmasinda agri kesici olarak kullanilmaktadir. Ancak diger ilaç türleri gibi Termalgine pediatrik surubunda bazi yan etkileri görülmektedir, bu yan etkiler genel olarak hafif düzeyde hissedilmekte ancak bazi vakalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Termalgine pediatrik surubun yan etkileri en çok karaciger fonksiyonlari da fark edilmektedir. Hasta ilaç tedavisi sürecinde deri ve gözlerde sararma yasayabilir. Alisilmadik düzeyde karin agrisi ve mide bulantisi hissedebilir ayrica koyu renkli idrar ve kil renginde diski da fark edilebilir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda kolay çürük olusumu ve kanamaya meyil görülebilir.
Termalgine pediatrik surup içerigindeki parasetamol alerji sorunu olan hastalarda reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Tedavi sürecinde hasta nefes alip vermede güçlük yasiyorsa, dudaklarinda ve dilinde sisme hissediyorsa, cilt üzerinde kurdesen ve kabarciklar görülüyorsa, ilaç kullanimina son verilmeli ve hasta bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.
Parasetamol içeren Termalgine pediatrik surup reçetesiz satilabildigi için kolay ulasilabilirligi mevcuttur. Ancak bu sik kullanima uygun olacagi anlamina gelmez. Ilaç üzerinde yazan parasetamol dozu iyi hesaplanmali ve günlük doz miktari geçilmemelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri