Uyarı

21 Mayıs 2014 Çarşamba

TETRALET YAN ETKİLERİ


By on 10:49

TETRALET YAN ETKILERI
Tetralet kapsül antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken tetrasiklin hidroklorür maddesi, vücuttaki bakteriler ile savasarak hastaligin kontrol altinda tutulmasina yardimci olur. Sinüzit, bronsit, bademcik iltihaplanmasi, zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonlarinin tedavisinde, deri ve yumusak doku enfeksiyonlarinin tedavisinde, böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarinin tedavisinde, üreme ve bosaltim sistemi hastaliklarinin tedavisinde, frengi ve kene hummasi tedavilerinde kullanilmaktadir. Ancak diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere de sebep olabilmektedir.
Tetralet kapsülün hafif yan etkileri vajinal kasinti ve akinti, dilde görülen sislik ve nefes almada yasanan güçlüktür. Bunlarin yani sira mide bulantisi ve kusma da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Ayrica istah kaybi ve kilo kaybi gözlemlenmektedir. Agiz içinde görülen pamukçuk benzeri yaralar, rektum ve genital bölgede görülen sislik ve yara olusumu ifade edilmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için eger hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratmadigi sürece ilaç tedavisi devam edilir.
Tetralet kapsül bazi uygulamalarda daha vahim bulgularin tespit edilmesine neden olmaktadir. Kolay çürük olusumu ve kolay kanama gibi yan etkiler disinda, hastalarin bir kismi Tetralet kapsül tedavisi sürecinde kanli ve sulu ishal gibi sikâyetleri bildirmektedir. Bu yan etkiler hayati önem tasidigi için hastanin ilaç kullanimina son vermesi ve bir saglik kurumu ile baglanti kurmasi önemlidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri