Uyarı

21 Mayıs 2014 Çarşamba

TETRAMİN YAN ETKİLERİ


By on 07:21

TETRAMIN YAN ETKILERI
Tetramin kapsül antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken tetrasiklin hidroklorür maddesi vücuttaki bakteriler ile mücadele ederek hastaligin tedavi edilmesinde etkili rol oynamaktadir. Solunum yolu enfeksiyonlarinin tedavisinde, üreme ve bosaltim yollari enfeksiyonlarinin tedavisinde, orta kulak iltihabi ve deri enfeksiyonlarinin tedavisinde, cerrahi müdahale sonrasinda olusabilecek enfeksiyonlari önleme amaci ile sarbon ve lekeli humma hastaligi tedavisinde kullanilmaktadir.
Tetramin kapsül diger ilaç türleri gibi bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Hastanin vücut direncine göre hissedilen yan etkiler genel olarak hafif düzeyde görülmekte, ancak bazi vakalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Tetramin kapsülün hafif yan etkileri rektum ve genital bölgede görülen sislik ve yara olusumudur. Bunun yani sira istah kaybi, mide bulantisi ve kusma da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Hastalarin bir kismi agiz içinde pamukçuk benzeri yaralardan bahsederken, bir kismi ise dilde sislik ve nefes almada güçlük yasayabilmektedir. Ayrica vajinal kasinti ve akinti da bildirilen yan etkilerden bazilaridir.
Tetramin kapsül bazi vakalarda daha ciddi yan etkilerin hissedilmesine neden olabilmektedir. Kanli ve sulu ishalin yani sira kolay kanama ve kolay çürük olusumu da bildirilen yan etkiler arasinda yer almaktadir. Bu yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsü yaratabilecegi için birisi ya da birden fazlasi ayni anda hissedilirse, hasta en kisa zaman içinde bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri