Uyarı

20 Mayıs 2014 Salı

TİGAL YAN ETKİLERİ


By on 22:03

TIGAL YAN ETKILERI
Tigal tablet mantar hastaliklarinin tedavisinde kullanilan antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken terbinafin maddesi mantar hücresinin gelismesini ve yayilmasini önler. Böylece hastaligin kontrol altina alinmasinda etkili rol oynar. El ve ayak mantarlarinin tedavisinde ve tinea kruris hastaligi tedavisinde uygulanmaktadir.
Mantar hastaligi tedavilerinde uygulanan Tigal tablet bir takim yan etkilerin hissedilmesine neden olabilmektedir. Bu yan etkiler her bünyede farkli özellik ve farkli düzeyde hissedilmektedir. Genel olarak hafif düzeyde hissedilen yan etkiler, bazi uygulamalarda ciddi boyutlara ulasabilmektedir.
Tigal tabletin hafif yan etkileri karin agrisi, hazimsizlik ve ishaldir. Bunlarin disinda hastalarin bir kisminda bas agrisi ve sersemlik gibi yan etkiler görülmektedir. Yorgunluk ve agiz içinde pamukçuk benzeri yaralar haricinde hastalarin bir kisi agizda nahos tat ve tat alma duyusunda farkliliktan sikâyetçi olmaktadir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Tigal tabletin yan etkileri bazi uygulamalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir. Agir deri reaksiyonlarinin yani sira hepatit, karaciger ve safra kesesi fonksiyonu bozukluklari bildirilmekte, hastalarin bir kisminda görme bozukluklari ve cilt üzerinde islik benzeri kizarikliklar ifade edilmektedir. Bunlarin haricinde nötropeni, trombositopeni ve pansitopeni gibi yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüslere neden olabilmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirildigi bu bulgular ilgili doktor ile paylasilmalidir.

About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri