Uyarı

20 Mayıs 2014 Salı

TİONAMİD YAN ETKİLERİ


By on 15:06

TIONAMID YAN ETKILERI

Tionamid draje antibiyotik ilaçlar sinifindandir. Içerigindeki etken protionamid maddesi vücuttaki hastaliga yol açan bakteriler ile mücadele eder ve hastaligin kontrol altina alinmasinda etkili rol oynar. Tüberküloz ve cüzzam hastaliginin tedavisinde kullanilan Tionamid draje bazi yan etkileri de beraberinde getirmektedir. Bu yan etkiler her bünyede farkli özellikler göstermekte ve genel olarak hafif düzeyde seyretmektedir. Ancak vücut direnci zayif olan hastalarda bu yan etkiler daha agir seyrederek hastanin yasam kalitesinde düsüs yaratabilmektedir.
Tionamid drajenin hafif yan etkileri mide bulantisi, kusma, mide yanmasi ve istah kaybidir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda sersemlik fark edilmekte bazilarinda ise bas agrisi ve akne olusumu gözlemlenmektedir. Bu tür yan etkiler hafif sayilacagi için bu asamada ilaç tedavisinin devam etmesi daha uygun görülmektedir.
Tionamid draje bazi uygulamalarda daha ciddi düzeyde yan etkilerin hissedilmesine neden olmaktadir. Istem disi kasilmalar ve depresyona meyilli ruh hali disinda hastalarin bir kismi el ve ayaklarinda uyusma hissetmekte, bazilari ise sinir ucu iltihabi sorunu ile karsi karsiya kalabilmektedir. Bu yan etkiler ciddi olarak degerlendirilir bu yüzden bu bulgularda biri ya da birkaçi ayni anda hissediliyorsa hasta saglik destegi almalidir. Ayrica protionamid maddesine karsi alerjisi olan kisilerin bu süreçte alerjik reaksiyon hissederse hemen bir saglik kurumuna sevk edilmelidir.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri