Uyarı

12 Mayıs 2014 Pazartesi

VİCK YAN ETKİLERİ


By on 17:31

VICK YAN ETKILERI


Vick medinait surup agri kesici ilaçlar grubundandir. Içerigindeki etken parasetamol maddesi vücutta enfeksiyon ya da virüs nedeni ile yükselen ates ve buna bagli olarak gelisen agrilarin tedavisinde kullanilmaktadir. Soguk alginligi, gribal enfeksiyon, burun akintisi ve bogazda tahrise neden olan öksürük tedavilerinde uygulanmaktadir.
Vick medinait surup diger ilaç türleri gibi bazi yan etkilere neden olabilmektedir. Genel olarak hafif düzeyde görülen yan etkiler, hastanin vücut direncine bagli olarak bazi vakalarda daha ciddi boyutlara varabilmektedir.
Vick medinait surubun yan etkileri arasinda ilk sirada uykuya egilim ya da uyku bozukluklari gelmektedir. Bunlarin yani sira hastalarin bir kisminda mide bulantisi ve kusma, bazilarinda ise ishal ya da karin agrisi gibi bulgular görülmektedir. Ayrica bazilarinda sersemlik hissi ve halüsinasyonlar görülürken, bir kisminda ise cilt üzerinde döküntü ve kasinti gibi yan etkiler tespit edilmektedir. Bunlar disinda özellikle böbrek ve idrar yollarinda sorunlar yasayan hastalarda idrar tutulumu tespit edilmektedir. Bu yan etkiler hastanin hayatinda olumsuz etki etmeyeceginden, bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Parasetamol maddesine karsi alerjisi olan kisilerde Vick medinait surup kullanimi sakincali olabilmektedir. Özellikle ilaca ilk baslama sürecinde hasta dilde ve dudaklarda sisme hissederse, nefes almada güçlük yasarsa, cilt üzerinde kasinti ve döküntü fark edilirse hastanin en yakin saglik kurumuna götürülmesi önemlidir.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri