Uyarı

11 Mayıs 2014 Pazar

ZOMİG KAPSÜL YAN ETKİLERİ


By on 10:39


ZOMIG KAPSÜL YAN ETKILERI
Zomig film tablet migren tedavilerinde kullanilan ilaçlar grubundandir. içerigindeki etken zolmitriptan maddesi yasanmasi muhtemel migren atagini kontrol altina alabilme asamasinda uygulanmaktadir. Gerilim türü bas agrilarinda etki göstermeyen zolmitriptan, sadece onaylanmis migren tedavilerinde kullanilmaktadir.
Tüm ilaç türlerinin oldugu gibi Zomig kapsülünde bazi yan etkileri bulunmaktadir. Kisiden kisiye farklilik gösteren yan etkiler, hastanin vücut direncine bagli olarak hafif ya da ciddi boyutlara varabilmektedir.
Zomig kapsülün hafif yan etkileri agiz kurulugu, bas dönmesi ve uykuya egilimdir. Bunlar disinda bogazda agri ya da baski hissedebilen hasta uyusukluk, halsizlik ve güçsüzlükten sikâyetçi olabilmektedir. Bazi hastalarda kas agrisi gibi yan etkiler hissedilirken, bazilarinda ise karincalanma ve batma hissi fark edilmekte ya da ates basmasi görülmektedir. Bu yan etkiler hafif olarak degerlendirildigi için bu asamada ilaç tedavisine devam edilmesi önerilir.
Zomig kapsül bazi hastalarda daha ciddi boyutta yan etkilerin yasanmasina neden olabilmektedir. Grip belirtilerine benzeyen belirtilerin yani sira gögüs agrisi ve tikanacakmis hissi yasanabilmekte kollarda ve omuzlarda siddetli agri hissedilmektedir. Mide bulantisi ve kusma görülebilmekte ve hasta bazi durumlarda konsantrasyon problemleri yasayabilmektedir. Bu tür yan etkiler hastanin yasam kalitesinde düsüslere neden olabilir, bu yüzden bu yan etkilerden biri ya da birden fazlasi ayni anda fark edilirse hemen ilaç kullanimina son verilmeli ve hasta için saglik destegi alinmalidir.


About Syed Faizan Ali

Faizan is a 17 year old young guy who is blessed with the art of Blogging,He love to Blog day in and day out,He is a Website Designer and a Certified Graphics Designer.

0 yorum:

Yorum Gönder

Reklam 468*60

reklam yeri